Vastu-projektiranje

Vastu projektiranje

Vastu je drevna vedska znanost o stanovanju koja nudi najtemeljitije znanje o arhitekturi povezano s čovjekom i prirodom, a temelji se na vječnim prirodnim zakonima. Ona djeluje na fizičkoj, energetskoj i karmičkoj razini.

Prvi korak ka vastu kući je da se osvijesti zemlja za gradnju. U taj korak spada i odabir terena za gradnju te sve kvalitete koje su bitne uz to kao prirodna okolina, prisutne zgrade, klimatski uvjeti, planiranje zemljišta i prilaza i sl.

Kod projektiranja kuće po vastu principima treba više značajku uklopiti u jednu cjelinu. To su u prvom redu prirodni vastu principi, funkcionalni principi ovisno o namjeni prostora, estetski principi te onda ostali principi bitni za građevinu kao statika i fizika zgrade, materijal od kojeg će biti građena zgrada, prozračnost i osvjetljenje prostorija i dr.

Kod samog projektiranja koristeći povoljne odnose i ayadi formule uključuju se prirodni vastu principi uzimajući u obzir stanare koji će tu živjeti. Ovo nam omogućava da uskladimo vibracije prostora i njegovih stanovnika s vibracijama univerzuma čime se u prostor generira harmonično polje energije. Ovime sam prostor postaje usklađen s pet prirodnih elemenata (eter, zrak, voda, vatra i zemlja) te otporniji na sva negativna zračenja i utjecaje. Daljnji korak je preklapanje natalne đotiš karte svih stanara koji će tu živjeti ili raditi, preko prostora, te slijede daljnja fina usklađenja.

Ovime dobivamo “dom s dušom” koji zrači osjećajem ugodnosti, mirnoće, sreće i ravnoteže gdje je naglašena energija ljubavi, obilja i zdravlja.

Za sve informacije slobodno nas kontaktirajte – Mali Ganeš, Rijeka.

Vastu projektiranje zanimljivosti
Povratak na vrh