Vastu-postojeci-objekti

Vastu postojeći objekti

Boraveći u omeđenom prostoru stvara se elektromagnetsko polje čija energija se izmjenjuje s ukućanima. Po vedama svaki takav prostor ima svjesnost i živ je, te tu boravi duša prostora VASTU PURUŠA. Tako je nastala vastu puruša mandala koja simbolizira živi kozmički prostor koji se putem arhitekture manifestira na zemlji.

Vastu puruša se ne osjeća udobno ako ne dobiva dovoljno pozitivne energije, sunčevog svjetla, ulaz je na nepovoljnoj poziciji, preopterećen je i zablokiran neki dio stana dok je drugi dio prelagan i preslobodan, funkcijski prostori i djelatnosti nisu usklađeni, nepovoljna je orijentacija i okoliš objekta te moguće čitav niz drugih faktora.

Sve to po principu rezonancije prenosi se od prostora na ukućane (dvije zvučne vibrirajuće vilice gdje kada zavibriramo jednu i druga poprima istu vibraciju)pa tako možemo biti blokirani za sreću, uspjeh, karijeru, novac, imati teškoća u odnosima ili sa zdravljem, loše ili nemirno se osjećati u prostoru ili možda imati stalni osjećaj težine.

Svaka neravnoteža u vašem domu ogledat će se u neravnoteži u vašem životu, a po zakonu usklađivanja energije, frekvencije i vibracije. To je prirodni zakon i nije moguće drugačije. Naša unutarnja manifestacija stvara vanjsku, ali isto vrijedi i obrnuto (mikrokozmos i makrokozmos).

Pitanje koje se postavlja je:” da li je moguće s promjenama i korekturama stambenog prostora utjecati na svijest, a onda i na sudbinu ukućana”. Odgovor je: “da”. To je zato što vanjska situacija, odnosno prostor u kojem djelujemo jesu ogledalo naše osobne svijesti. Ako osvještavamo i korektivno mijenjamo prostor neminovno će se to reflektirati na nas osobno. Također vrijedi i obratno.

Značajnu pomoć možemo imati od remedijalnih mjera ili “lijekova” koje vastu preporučuje, a to su manji zahvati na ulazu ili otvorima, prilagođavanje interijera i eksterijera te funkcija prostorija, meru i vasati piramida, fontana ili akvarij, jantre, korekcija bojama i slikama, korekcija ogledalima, mantre, korekcija s biljkama i začinima te još neke druge mjere.

Osim vastu analize i korekcije vrlo značajne uvide dobivamo kada preklapamo đotiš natalnu kartu preko prostora pa tako vidimo da ako u nekoj kući žive dvije osobe , ta ista kuća ne djeluje jednako na svakog na njih.

Ulazeći još dublje vidljivo je da “povoljnosti” ali i “nepovoljnosti” iz đotiš karte, a vidljivo u pojedinim područjima života se “preslikavaju” na prostor ili dom čime dobivamo podršku prirode u nekim područjima života, ali i težinu i blokadu u nekom drugom području.

Još jedna zanimljivost, a manje poznata, da je feng shui proizašao iz vedskog znanja o vastuu. Vastu datira mnogo ranije od feng shuia.

Za sve informacije slobodno nas kontaktirajte – Mali Ganeš, Rijeka.

Vastu postojeći objekti zanimljivosti
Povratak na vrh