VASTU-GRADNJA-WEB

Vastu gradnja

Kuća konstruirana po vastu principima ne stvara sveti prostor samo u svojoj nutrini nego tom iscjeljujućom energijom obasjava i cijelu okolinu oko sebe.

Taj omeđeni prostor koji se na ovaj način stvori je posrednik između okoline i stanara. Uključujući vastu principe on je usklađen s vanjskim uvjetima te potrebama prebivatelja. On se također smatra mikrokozmosom u kojem su sadržane sve energije i sile koje djeluju i u svemiru te djeluje poput leće koja fokusira prirodne i kozmičke sile na svoje stanare te tako povezuje čovjeka sa svojom okolinom.

Izjava Mamuni Majana koji je kanalizirao vastu znanje, a potiče prije više od 10000 godina glasi: “Kada su unutrašnji i vanjski prostor u harmoničnoj rezonanci tada mir i krepkost, zdravlje i blagostanje te dinamična i zanosna kreativnost postaje prirodni red i spontano iskustvo”.

Izjava Ganapati Staphatija, jednog od najznačajnijih vastu arhitekata svih vremena, a vezano uz prostor i vrijeme glasi: “Kada se izolira sveprožimajući prostor i ograniči strukturom s četiri zida, što se misli na građevinu, tada iz toga nastaje živi prostor i on pulsira određenim redom što vrlo značajno utječe na čovjeka i njegovu sudbinu”.

Uz gradnju kuće po vastu principima uređuje se i cjelokupna parcela čime se maksimalno usklađuje cijela priča.

Također je vrlo značajno odrediti povoljnu đotiš muhurtu, odnosno početak gradnje kuće i useljenje u istu. Kvaliteta trenutka kada se nešto “rađa” je izuzetno značajna kroz cijeli životni vijek toga istog, bilo to građevina, mi, ili nešto treće.

Za sve informacije slobodno nas kontaktirajte – Mali Ganeš, Rijeka.

Vastu gradnja zanimljivosti
Povratak na vrh